Kungsgårdens Lillstuga

- en historisk plats med havsutsikt 

På gården av Åskloster Kungsgård står en liten stuga. Bredvid stugan brer gröngräset ut sig med havet som gäst i fjärran. En dag kom en liten tant med sitt barnbarn till gården. De bredde ut sin picknickfilt och satte sig i gräset vid stugan. De åt sin matsäck i solen, skrattade, lekte och stannade en stund. När de gick hem, lämnade de ett litet frö i gräset. Fröet började gro och det började växa. Det växte till en idé om att fler skulle få ta del av detta, både gröngräset, havsutsikten och den spännande historien om klostret och munkarna. De som en gång levde och faktiskt verkade här, långt före Kungsgården ens var byggd.

Vi, Annika och Kristian bestämde oss och 2021 skapade vi företaget Kungsgårdens Lillstuga AB. Under säsong, (alltså så länge vädret tillåter), tar vi emot sommargäster och grupper för historiska guidningar om det forna cistercienserklostret. 

För närvarande har vi fyra lägenheter i flyglarna för sommargäster. En av lägenheterna är djurvänlig. Mer utförlig information om detta hittas på Lägenheterna. Det går även bra att höra av dig till oss.

Varmt välkommen!